Witamy w magicznym świecie nietkniętej natury Wysp Owczych – krainy, gdzie ocean spotyka się z surowymi klifami, a mgła otula zielone wzgórza. Już od pierwszych chwil czeka nas przygoda pełna emocji, piękna i odkryć.
Naszą podróż rozpoczniemy lotem z Warszawy, z przesiadką w Kopenhadze, by wylądować na lotnisku Vága Floghavn (FAE). Droga do hotelu stanie się pierwszym spotkaniem z tym niezwykłym archipelagiem – serpentynowa trasa poprowadzi nas przez góry, tunele i wzdłuż zatok, oferując widoki, które zapierają dech w piersiach.
Zamieszkamy w Hotel Føroyar, czterogwiazdkowej oazie spokoju, harmonijnie wpisanej w krajobraz. Panoramiczne okna naszych pokoi otworzą się na widok stolicy Tórshavn i wyspy Nólsoy – obrazy, które zmieniają się wraz z grą światła i pogody. Minimalistyczny wystrój, naturalne materiały i przestrzeń pełna światła sprawią, że od razu poczujemy więź z otaczającą nas przyrodą.
Wieczorem czeka nas niezapomniana kolacja powitalna – Faroese Tapas w Katrina Christiansen. W zabytkowym budynku z XVIII wieku, gdzie dawniej działał największy sklep Wysp Owczych, odkryjemy bogactwo lokalnych smaków. Będzie to podróż kulinarna przez tradycję i historię, podana w nowoczesnej, eleganckiej formie – idealny początek naszej farerskiej przygody.